Medence építés

Fóliás medence szerkezeti felépítése, építése

Fóliás medence építés - DeepPool.hu
Fóliás medence építés - DeepPool.hu
Fóliás medence építés - DeepPool.hu

Zsaluköves változat esetén a kivitelezés menete:

egyedi készítésű formával készül a speciálisan megtervezett medence szerkezet. A földmunka elvégzése után a vasalt monolit fenéklemezt állítjuk elő, majd erre építjük a szükséges összekötő anyagokkal a duplán vasalt zsalukő tartószerkezeti falakat.
Ezen munkafázis közben beépítjük azokat a vízgépészeti elemeket, amik később a medence vízcirkulációjához szükségesek.
A munkákkal egy időben elkészítjük a gépészeti berendezések fogadására szolgáló vízgépészeti aknát, szintén vasalt-beton szerkezeti kivitelben.
A kész medenceszerkezetre belülről vízzáró adalékokkal kevert simító réteget viszünk fel. Ezzel a munkafázissal érjük el, mint a fenék, valamint a falak tökéletes simaságát- vízzáróságát.
A fóliázás 0,8-1,5 mm. vastag UV. stabilizált, lágy ALKORPLAN PVC. medencefóliával történik, a fenéklemez alatt hőszigeteléssel, lépcsők burkolása 1,5mm vastag csúszásmentes fóliával.

Csempés medence szerkezeti kialakítása, építése

Csempés medence építés - DeepPool.hu
Csempés medence építés - DeepPool.hu
Csempés medence építés - DeepPool.hu

Medence szerkezet csempés, vagy mozaik burkolat esetén:

Amennyiben a medence burkolata csempéből készül, úgy a szerkezet építése monolit vasbeton kialakítással készül.
A földmunka elvégzése után a vasalt monolit fenéklemezt állítjuk elő, majd erre építjük a szükséges összekötő anyagokkal a duplán vasalt-zsaluzott monolit VB. tartószerkezeti falakat. A fenéklemez és a függőleges falak találkozásánál munkahézagszalagot helyezünk el, majd erre kerül bepumpázva, vibrálva a vízzáró adalékokkal készült nagy szilárdságú beton. A zsaluzás munkafázisa közben beépítjük azokat a vízgépészeti elemeket, amik később a medence vizcirkulációjához szükségesek. A munkákkal egy időben elkészítjük a gépészeti berendezések fogadására szolgáló vízgépészeti aknát, szintén vasalt-beton szerkezeti kivitelben.
A kész medenceszerkezetre belülről rétegrendeket betartva, vízzáró adalékokkal kevert simító réteget viszünk fel. Ezzel a munkafázissal érjük el mint a fenék, valamint a falak tökéletes simaságát, vízzáróságát.
A technológia idők betartása mellett készül el a medencetest díszítő burkolása, fugázása.

Medence burkoló fólia

A speciálisan erre a célra fejlesztett UV. stabil PVC. fóliákat gyártó RENOLIT vállalati csoport az ALKORPLAN néven forgalmazott úszómedence és kerti tó burkolására, teljes vízzáróságára állította össze termékeit. Ezek a fóliák két féle vastagságban készülnek, természetesen mindig a medence mérete illetőleg a megrendelő igénye szerint kerülnek kiválasztásra, melyik is lenne a legjobban megfelelő.
Vastagsági méretek 0,8mm-s egyrétegű fólia, valamint a szálerősítéses három rétegű 1,5mm vastag fólia, a lépcsőkre padokra szükséges szintén 1,5mm vastag csúszásmentes fólia. Színválasztékuk egyre bővül, így a fekete színtől, a kék több tónusán át egészen a napjainkban igen kedvelt bézs színig terjed.

Teljes színválasztékot a www.alkorpool.com oldalon tudnak megtekinteni.
Az oldalon található szerkesztővel virtuálisan előre megtervezheti medencéjét, így láthatja milyen medence típus, illetve burkolat tetszene Önnek legjobban!

Medence tervező

A medence fóliázása mindig az adott medence méreteit követve a helyszínen történő konfekcionálással, ragasztással, vulkanizálással kerül elvégzésre.

Kérjen árajánlatot, vagy hívjon minket bizalommal

Kérje egyedi, személyre szabott árajánlatát!